Sök
Filters
Close

Betalning & Leverans

Betalning,

Ni kan antingen välja att förskottsbetala på bankgiro 5522-8779 (Aspea Systems AB), betala med kort eller så kan ni välja att få en faktura.
 
Fakturan kommer separat från Svea Ekonomi efter det att varorna skickats från oss.

Vi följer konsumentköplagen och ni har 14 dagars ångerrätt. När ni skickat tillbaka varorna till oss inom 14 dagar så betalar vi tillbaka era pengar på det konto ni angivit. Vid återköp så står kunden för leveranskostnaderna. Vid fel på varorna så står Islandsgarn för leveranskostnaden.

Vid betalning via faktura och kort samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av islandsgarn.se överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Samtidigt som du matar in ditt personnummer eller organisationsnummer så kontrollerar vi att den adress som du angivit hos Islandsgarn som leveransadress stämmer överens med den adress som är registrerad hos skattemyndigheten. Av säkerhetsskäl tillåter vi bara varje användare att slå in felaktigt personnummer 3 gånger.


Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 50 kr exkl. moms, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

Vid betalning av faktura så tar vi ut en faktureringsavgift på 30 kr. Kort och swish är avgiftsfria alternativ.

Vi och vår samarbetspartner Svea Ekonomi tillämpar PUL personuppgiftslagen http://www.pul.nu/lagtext.html

Detta innebär i korthet att inga personuppgifter kommer att spridas eller på annat sätt komma ut. Personnumret och folkbokföringsadressen finns enbart tillgängligt för Svea Ekonomi som autoriserade av finansinspektionen. Islandsgarn.se hanterar inte och kommer inte åt några personuppgifter som matats in på Svea Ekonomis sida.

Vill ni förskottsbetala så gör ni det på bankgiro 5522-8779 (Aspea Systems AB) eller Swish 123 085 0180 (designÅsa). Vid val av faktura så skickas produkterna omgående, väljer ni  förskottsbetalning så skickar vi garnet så fort vi ser att betalningen gjorts vilket normalt tar 1 eller 2 bankdagar eller för Swish omgående. 

Väljer ni att betala med kort så skickar vi varorna oftast samma dag eller dagen efter ni betalat. Avvikelser kan förekomma i de fall vi är ute på mässor eller då vårt lager av annat skäl är obemannat. Ni erhåller då omgående information om detta.

 

 

Leverans och returer

 
Vi har väldigt förmånliga fraktvillkort.

För hela Sverige gäller att alla ordrar över 950 kr levereras fraktfritt och dom under 950 kr kostar endast 59 kr i frakt.
Inom Sverige så skickas allt som väger över 500 gram med DHL. Paket som går ner och kan klassas som ett varubrev går med PostNord. Om ni har väldigt långt till närmaste DHL ombud eller av något annat skäl vill få leveransen med posten så hör gärna av er i samband med er beställning.
 
Till Finland skickar vi med DHL och då är fraktavgiften alltid 129 kr.

Vi eftersträvar att kunden alltid ska vara nöjd då ni handlat av oss. Om ni har några frågor eller synpunkter så uppskattar vi att ni mailar eller ringer oss.

eMail [email protected]
Tel 0768-516004

När ni betalar så ska ni ange ert ordernummer på betalningen.